Se målen från Växjös seger i CHL. Foto: Viaplay

Växjö klart för CHL-slutspel efter seger mot Biel

Växjö krossade schweiziska Biel med 4–0 framför ögonen på förbundskapten Sam Hallam.

Därmed är den regerande svenska mästaren klar för slutspel i CHL.

Förra säsongen slutade med SM-guld. Och formen verkar fortsatt god för Växjö. Under söndagen besegrade man Biel-Bienne i CHL med 4–0 på hemmaplan.

Robert Rosén öppnade målskyttet i matchen och Manuel Ågren såg till så att Växjö kunde gå in till den första periodpausen med en 2–0-ledning. Martin Lundberg gjorde sedan matchens tredje i den andra perioden, innan Kalle Kossila fastställde slutresultatet i den sista perioden.

Trots att Biel sköt flest skott i matchen (28-24) lyckades den finske VM-målvakten Emil Larmi hålla tätt bakåt.

Segern innebär att Växjö inlett CHL-spelet med fyra segrar på fyra matcher. Därmed har det regerande svenska mästarlaget även säkrat en plats i turneringens slutspel.

MER CHL: Drömmål när Skellefteå slog Tappara

Se Linus Lindströms läckra mål i CHL. Foto: Viaplay