Linköping tappade allt i mellanakten

Det går fortsatt tungt i botten av tabellen för Linköping. Borta mot Växjö hade gästerna ledningen med 2-0 innan allt föll samman i andra perioden. Växjö vann bottenmötet med 6-2 och Linköping har nu elva förluster på fjorton matcher.

Tabelljumbon Linköping hade ledningen med 2-0 när Växjö fick fart på spelet i andra perioden. Med tre mål inom loppet av två minuter vände hemmalaget på bottenmötet. Fredrik Karlström reducerade drygt fem minuter in i perioden och när Emil Pettersson gjorde sitt femte mål för säsongen studsade verkligen pucken hemmalagets väg. Ett riktigt skitmål om du frågar en Växjösupporter.

Ilari Melart togs till Växjö för att framför allt hålla rent bakåt men finländaren har fått oväntat bra fart på målskyttet i nya klubben. Femte målet på sex matcher kom när han utökade ledningen till 4-2 halvvägs in i mellanakten.

– Vi måste ju få stopp, det är otroligt tungt när vi gör så mycket rätt i första perioden. Vi måste få ihop en hel match, det är därför vi ligger där vi ligger, säger Linköpings Eddie Larsson till C More.

Två snabba avgjorde i tredje

Med ytterligare två snabba mål i sista perioden avgjorde hemmalaget tillställningen. Martin Lundberg väntade elegant ut målvakten innan han lyfte in 5-2 och bara tretton sekunder senare satte Emil Pettersson sitt andra mål i matchen.

– Väldigt bra match, en skön vändning och kanske även för säsongen. Vi vågar spela ut och hålla i pucken i slutet och spelar av sista perioden på ett bra sätt, säger Växjös målskytt Richard Gynge till C More efter matchen.