Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjö-spelarna jublar efter att ha slagit ut Luleå i kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Växjö klart för semifinal – efter klassmål

Uppdaterad
Publicerad

Tian Luleå pressade seriesegrarna Växjö ända in i kaklet.

Men efter ett klassmål i andra perioden kunde Smålandslaget vinna den sjunde och direkt avgörande matchen och är nu klart för SM-semifinal.

– Kalle som gör ett fantastiskt förarbete och jag får äran att slå in den sista decimetern, säger matchvinnaren och lagkapten Robert Rosén till SVT Sport.

Det var ett Växjö som tog tag i taktpinnen direkt framför hemmafansen. Till slut kom ledningsmålet efter att Joel Persson fint spelat fram till Joachim Blichfeld i slutet av den första perioden.

Men bara 26 sekunder senare dribblade Niklas Olausson bort Emil Larmi fullständigt och gjorde 1-1.

Sedan skulle några drömminuter utspela sig för hemmalaget i mittenakten. Först gjorde Emil Larmi en högklassig räddning när Luleå i princip hade öppet mål. Minuter senare lekte Kalle Kossila bort Luleåförsvaret och målvakten Joel Lassinantti och serverade Robert Rosén som enkelt kunde placera in 2-1 i powerplay.

– Det är såklart skönt att få vara med och göra det målet. Sedan är det inte mitt mål, utan det är Kalle som gör ett fantastiskt förarbete och jag får äran att slå in den sista decimetern. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för det förarbetet, säger Rosén till SVT Sport.

”Förtjänade lilla turen”

Det blev också det matchavgörande målet och Växjö är därmed klart för SM-semifinal. Luleå, som gick till SM-final förra säsongen, är utslaget och får gå på semester.

– Det är tajt, men jag tycker väl ändå att vi är lite bättre och mer spelförande sett över sju matcher. Visst, de hade ett skott i stolpen men vi kanske hade förtjänat den lilla turen, säger Robert Rosén.

– Vi var förberedda på att det skulle bli tajt och jämnt. Luleå har verkligen spelat upp sig på slutet och gjort det svårt för oss.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2 - 1

Luleå HF logo

Luleå HF

1-1, 1-0, 0-0
Vida Arena, Växjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.