Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Växjö vann i Luleå efter suddenavgörande

Uppdaterad
Publicerad

Luleå fick två spelare skadade under den fjärde kvartsfinalen mot Växjö. Till råga på allt vann Växjö med 3-2 efter ett tidigt suddenavgörande och gick ifrån till 3-1 i matchserien.

– Det var otroligt skönt och nu kan vi avgöra hemma och får fokusera på det. Vi måste steppa upp men lyckligtvis kom vi härifrån med en vinst. Det är tajta matcher och vi tar alla mål vi kan få. Jag skiter fullständigt i om det var jag som gjorde målet eller inte, säger Hardy Häman Aktell till C More.

Det var svårt att se vem som gjorde målet 1.25 in i sudden.

Trots manfallet ledde Luleå med 1-0 och 2-1 innan målkungen Kalle Kosslia gjorde 2-2 för Växjö med mindre än tre minuter kvar av ordinarie tid.

– De lyckades kvittera där jag tyckte att vi hade matchen. Efter att ha gett dem lillfingret tog de handen. Vi lyckades inte hålla ihop det hela vägen, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-0, 2-1, 0-1, 0-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.