• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Växjö vann i Luleå – ena foten i semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Luleå är illa ute mot regerande mästaren Växjö.

Smålandslaget har nu 3–0 i matchserien efter att ha vunnit med 3–2 i Luleå.

– Jag fick väl en liten ”black out”, säger Gabriel Carlsson som inledde Växjös avgörande ryck till TV4 Play.

Det är inte mycket som talar för Luleå i SM-kvartsfinalen mot Växjö. Efter tre matcher är det Växjö som har vunnit allt. Och nu måste Luleå göra något som inget annat lag lyckats med tidigare, ta igen ett 0–3-underläge i matcher.

Det såg visserligen bra ut för Luleå under inledningen av andra perioden, där de efter att ha blivit utspelat i första lyckats ta över spelet och få in 1–1.

Men det dröjde endast 34 sekunder innan Växjö hade återtagit ledningen genom Gabriel Carlsson som blev fri i en spelvändning och drog bort Joel Lassinantti i Luleåkassen. Och just innan perioden var över hade Ludvig Nilsson hunnit utöka till 3–1.

– Det är inte ofta man hamnar i de situationerna som back. Jag fick väl en liten ”black out”. På något sätt lyckas jag få in pucken. Jag missade den nästan, säger Carlsson om sitt mål till TV4 Play.

Den ledningen släppte inte grundseriens bästa defensiva lag. Växjö stängde mittzonen effektivt och gjorde det svårt för Luleå att komma till i anfallsspelet. Luleå gjorde förvisso ett tröstmål med 42 sekunder kvar med plockad målvakt. Men närmare än så kom de inte.

Växjö har nu chans att stänga serien på onsdag i Luleå.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-1, 1-2, 1-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.