Växjö värvar från allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Växjö Lakers värvar från Allsvenskan. Enligt uppgifter till SVT Sport har klubben skrivit ett längre kontrakt med 25 årige Karl Johansson från Oskarshamn.

Det är en av allsvenskans skickligaste backar. En skridskostark poängback som producerade 9 mål och 21 assist i grundserien för Oskarshamn.

Ett lag som pressade Leksand i kampen om en plats till direkt-kvalet till SHL. I kvalspelet, det allsvenska slutspelet fortsatte poängsuccén för backen som gjorde 7 poäng på 8 matcher. Det har enligt SVT Sports uppgifter landat i ett längre kontrakt med Växjö Lakers. Svenska mästaren som bygger om efter succé-året.

Klubben har ett självförtroende och ett rykte om sig att förädla talang. Inför den gångna säsongen valde sportchef Henrik Evertsson att satsa på den oslipade backen Joel Persson som direkt klev in från Division 1 och gjorde succé i Växjös mästarlag. Karl Johansson hann mellanlanda i Oskarshamn och allsvenskan men nu är det dags för nästa diamant att slipas under skicklige tränaren Sam Hallams vingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.