Karlsson, i mitten, firar med sina lagkamrater efter att han satt 1-0-målet. Foto: TT

Vegas en seger från Stanley Cup-final

Uppdaterad
Publicerad

Med ytterligare en hemmaseger, 3-2, utökar Vegas Golden Knights till 3-1 i matcher mot Winnipeg.

William Karlsson visade vägen med 1-0-målet – och nu behöver ökenlaget bara en till seger för att säkra plats i Stanley Cup-finalen.

– Jag lever bara i stunden. Det här är den bästa stunden i mitt liv, säger Karlsson enligt AFP.

Vegas stormade ut ur portarna och Winnipeg fick det kämpigt i matchinledningen. Innan två minuter var gångna tog man första sin första utvisning – och den blev kostsam.

Som så många gånger tidigare denna säsong hittade Jonathan Marchessault lagkamrat William Karlsson med en genomskärare och den svenske genombrottsspelaren slog till direkt för 1-0.

I andra perioden var det Winnipegs tur att förvalta ett numerärt överläge när Patrick Laine satte kvitteringen. Men den ledningen blev kortvarig.

40 sekunder senare tappade Winnipeg-målvakten Connor Hellebuyck retur på ett skott från Pierre-Edouard Bellemare och Tomas Nosek kunde peta in sitt första slutspelsmål för 2-1.

”Behöver inte vara snyggt”

Fem minuter in i sista perioden kvitterade Tyler Myers på nytt för gästerna.

Men påhejade av ett fulltsatt och vilt T-Mobile Arena kunde Reillly Smith bryta loss i en kontring och ensam med Hellebuyck prickskjuta in segermålet i krysset. 

Därmed har Vegas matchboll i semifinal-serien som nu vänder tillbaka till Kanada. En enorm chans för ett lag som gör sin första säsong i NHL.

– Vi måste fortfarande vinna en till match. Vi är inte där än. Vi ska fortsätta spela som vi gjort. Spelet behöver inte vara snyggt på bortaplan. Vi ska få dem att tappa puck och attackera efter det, säger Karlsson till Espn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.