Vegas har 2-1 i semifinalen mot Winnipeg. Foto: TT

Vegas överraskade igen – bara två segrar från final

William Karlsson och hans Vegas Golden Knights fortsätter att överraska. I natt besegrade man Winnipeg med 4-2 och nu är man bara två matcher från Stanley Cup-final.

Det smällde direkt i den tredje semifinalmatchen – redan efter 35 sekunder trollade Jonathan Marchessault bort Connor Hellebuyck och skickade in 1-0 till Vegas Golden Knights. Hemmalaget kontrollerade den första perioden och Winnipeg mäktade bara få till tre skott på mål de första 20 minuterna.

När Winnipeg sedan kvitterade i den andra perioden kom svar på tal omgående. Blott tolv sekunder senare satte James Neal 2-1 och kort därefter kom 3-1 genom Alex Tuch. Det blev rejäl nerv i matchen när bortalaget reducerade i den sista perioden och sedan satsade allt på ett kvitteringmål.

Pressen var stundtals enorm, Winnipeg vann skottstatistiken med 16-8 men Marc Andre Fleury i Vegas mål svarade för en mängd otroliga räddningar. Totalt landade målvakten på 33 räddningar och blev utsedd till en av matchens bästa spelare. Till slut kunde Vegas avgöra genom att sätta slutresultatet 4-2 i tom kasse.

Vegas-Winnipeg 4-2 (1–0, 2–1, 1–1)

Vegas: Jonathan Marchessault 2, James Neal, Alex Tuch. Målvakter: Marc-Andre Fleury 94,3 procent.

Winnipeg: Mark Scheifele 2. Målvakter: Connor Hellebuyck 86,7 procent.

Vegas leder med 2–1 i matcher.