William Karlsson inledde målskyttet mot Chicago. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vegas stormar mot kvartsfinal – Karlsson målskytt i segern

Vegas Golden Knights tog sin tredje raka seger mot Chicago Blackhawks i NHL-slutspelet då de vann med 2-1. Nu är de bara en vinst från att nolla Chicago och gå till kvartsfinal.

– Den här matchen var viktig, säger Vegas-målvakten Marc-Andre Fleury till nhl.com.

Det var svensken William Karlsson som inledde målskyttet i Edmonton. I numerärt underläge fick han pucken av Mark Stone och satte in ett backhandskott bakom Corey Crawford i Chicagos mål.

– Jag är glad att jag fick in den. Det var snyggt spelat, säger Karlsson om målet till nhl.com.

I slutet av andra perioden gjorde lagkamraten Patrick Brown 2–0. Chicago lyckades visserligen reducera till 2–1 i den tredje perioden, men kunde ännu en gång inte rå på Vegas, som nu bara är en match från att säkra en kvartsfinalplats.

Efter att Robin Lehner vaktat kassen för Vegas med bravur i två raka matcher var han nu utbytt mot Marc-Andre Fleury. Ersättaren stod även han för en klockren insats.

– Han gjorde en otrolig match. Han gjorde enorma räddningar i första och tredje perioden – två perioder som jag tycker att Chicago spelade bättre än oss i, säger Karlsson till ESPN.

Den fjärde och potentiellt avgörande matchen mellan lagen spelas natten mot måndag, svensk tid.

Hedman målskytt för Tampa Bay

I nattens andra match i åttondelsfinalserien i den nordamerikanska ishockeyn tog Tampa Bay Lightning greppet mot Columbus Blue Jackets. Floridalaget vann med 3–2 och leder med 2–1 i bäst av sju matcher.

Victor Hedman satte pricksäkert ett hårt skott i kassen i slutet av den andra perioden – kvällens tredje mål för Tampa Bay.

Alexander Wennberg och Gustav Nyquist gjorde var sin framspelning till Columbus båda mål, men insatsen räckte inte till seger.

Den fjärde matchen mellan lagen spelas på måndag.

KLIPP: Tre snygga svenskmål i NHL