Victor Hedman bakom allt när Tampa Bay vann

Victor Hedman är på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong i NHL.

I nattens segermatch mot Los Angeles Kings slog svensken till med två mål och en assist.

31-åringen står nu noterad för 43 poäng på 41 matcher.

Regerande mästaren Tampa Bay Lightning ångar på i NHL.

I natt kom fjärde raka segern när man besegrade Los Angeles Kings med 6-4.

Stor segerorganisatör – Victor Hedman.

Den svenske försvarsklippan noterades för två mål och en assist i segern.

Först gav han Tampa ledningen när han snodde åt sig pucken i egen zon och tryckte in 1-0 fri med Cal Petersen i Kings-målet.

43:e poängen för säsongen

I andra perioden serverade Hedman Nikita Kucherov som distinkt tryckte dit 2-2-pucken.

Vid ställningen 3-3 med nio minuter kvar att spela satte sedan den svenske 31-åringen dit sitt andra mål för dagen. Med ett hårt handledsskott hittade han luckan i krysset när Tampa Bay återigen tog ledningen. Tampa kunde sedan gå ifrån och vinna med 6-4.

I och med de tre poängen står nu Hedman noterad för imponerande 43 poäng på 41 matcher.

Han är med den statistiken på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong i NHL någonsin. Säsongen 2016/17 noterades han för 72 poäng i grundserien.

Över 32 minuters speltid

Förutom att leverera framåt fick Hedman också ta ett stort ansvar bakåt. Flera ordinarie spelare saknades i backuppsättningen vilket gjorde att Tampa Bay bara kom till spel med fyra backar.

Det gjorde att Hedman fick spela hela 32 minuter och 37 sekunder.

– Man kan se på det på två olika sätt: Du kan antingen tycka synd om dig själv eller se möjligheterna, och det var så vi tog oss an utmaningen i dag, säger han efter matchen.

Hedman hyllades också av backkollegan Ryan McDonagh efter matchen.

– Han var en urkraft där ute. Jag tror att han trivs när han får mer ansvar. Han tar ansvar för laget och det var en fenomenal prestation i dag, säger han.