Linus Videll förnekar att anmälan mot Djurgården handlar om kaptensrollen. Foto: Bildbyrån

Videll till SVT: ”Aldrig haft som krav att vara kapten”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Videll har anmält sin klubb, Djurgården, för kränkande särbehandling. Det har spekulerats om att anledningen är att han blivit petad som lagkapten. Nu dementerar han att så skulle vara fallet.

– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet, skriver han i ett uttalande till SVT Sport.

när Jacob Josefson blev skadad. Men i oktober blev Videll av med kaptensrollen och Marcus Sörensen har sedan dess varit lagkapten.

Tidigare i veckan avslöjade Sportexpressen att Videll anmält Djurgården för kränkande särbehandling och anledningen ska ha varit sättet han blev av med kaptensrollen på. Nu uttalar sig Videll för första gången om situationen och säger att det inte är på grund av kaptensrollen han anmält klubben.

– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet. Jag kan bekräfta att det SVT skriver att laget röstade fram mig som kapten stämmer, skriver han i ett uttalande till SVT Sport.

Djurgården har tillsatt en utredning med två externa för att få reda på vad som hänt. Videll vill inte uttala sig mer förrän utredningen är färdig.

– I övrigt så tycker jag att det är fel att kommentera mer innan utredningen är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.