Emil Galimov, till vänster, och Dmitrij Voronkov trycker på framför den danske målvakten Sebastian Dahm. Foto: TT

Ribban hindrade Danmark från skräll

Ryska laget kunde mala ner Danmark och vinna med 3-0. En storspelande målvakt och en stark defensiv höll Danmark kvar länge i matchen.

– Det var en jämn match och vi visste att det skulle bli tufft. De checkade hårt. Vi fick en bra start och kunde spela vårt spel och ta vara på våra chanser. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger ROC-backen Ivan Provorov i SVT:s sändning.

I slutet av andra perioden spräckte det ryska laget nollan och gjorde 1-0 för favoriterna. Ivan Morozov dök upp vid den bortre stolpen och lättade in pucken i ett powerplay där danskarna inte fick bort pucken. Den storspelande målvakten Sebastian Dahm kunde inte freda sitt mål.

Ishockey-VM

”Spelet kuggar inte i”

Efter sex minuter i den tredje perioden hade Danmark ett ribbskott men istället för kontakt kunde det ryska laget gå ifrån. Alexander Barabanov blev frispelad i slottet och gjorde 2-0 några minuter senare. Efter en tekning drog Dimitrij Voronkov till direkt och fick se pucken gå in för 3-0 i det bortre högra krysset.

– Det är ett ryskt lag som inte imponerar. Spelet kuggar inte i. Voronkov och Morozov får godkänt, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.