Foto: Bildbyrån.

Experten: ”Det största misslyckandet i modern tid”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan formatet infördes 1992 missar Sverige att nå kvartsfinal i ett VM-slutspel.

– Det är det största misslyckandet i modern tid, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Sverige tappade segern efter två ryska mål inom tolv sekunder i den tredje perioden. Laget kan inte ens hoppas på teoretiska chanser utan är utslaget. Livbojarna är slut.

– Det är inte här och inte nu man åker ur den här turneringen. Sverige gör en bra match. Det är i de två första matcherna man åker ur. Det är mot Danmark och det är mot Belarus. Det var ett lag som inte kom tillsammans tillräckligt snabbt. I dag visade man att man kunde hota Ryssland, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Ishockey-VM

”Vilket antiklimax”

– Det är det största misslyckandet i modern tid. Det är inget snack om den saken. Det är ett fiasko. Vilket antiklimax. Det är lagledningen som är ansvarig, de tar ut laget. Det är ett fiasko och ingen kan vara nöjd, vare sig spelare eller i lagledningen. Sverige ska gå till kvartsfinal även med den här truppen, slår Andersson fast.

Ordet för kvällen var fiasko.

– Vi brukar tala om att det är underkänt om man inte går vidare från kvarten. Det här är ett fiasko. Svensk ishockey måste ha högre krav på sig. Det är ett stort misslyckande. Även om vi inte hade det bästa laget hade andra länder samma problematik, säger experten Mikael Renberg.

– Men man hade inte material för nå så mycket längre än en kvartsfinal. Det var en tunn trupp, fortsätter Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet