Wallstedt skadad – i förlustmatchen mot Rögle

Rögle besegrade Luleå med 4-2 efter att ha gjort två mål på 23 sekunder i den andra perioden.

Norrbottningarna tvingades dessutom byta ut supertalangen Jesper Wallstedt – som fick ledas av isen.

Målvakten blev skadad i den tredje perioden.

Tabelltvåan Rögle segrade med 4-2 mot närmast jagande Luleå på hemmaplan under torsdagskvällen.

Skåningarna satte tonen tidigt i den andra perioden när Marco Kasper och Samuel Jonsson, som gjorde sitt första mål på över ett år, gjorde två snabba mål inom loppet av 23 sekunder när de överlistade målvakten Jesper Wallstedt.

Gästerna reducerade förvisso, men Rögle var starkare och kunde gå ifrån till 4-1 tidigt i slutperioden.

Luleå tvingades dessutom se Wallstedt bryta matchen i tredje perioden. Eter att ha räddat en puck satte sig supertalangen ner och höll sig för höften. Han fick sedan ledas av med hjälp av spelare och läkare.

Möts igen på lördag

Joel Lassinantti tog vid och höll nollan sista 15 minuterna, men Rögle tog hem alla poängen.

– Jag tycker det är en bra match, ganska jämn. Vi får två snabba mål och kan sedan spela lite på det. En bra match, säger Anton Bengtsson, som gjorde två mål i matchen, till C More.

På lördag möts lagen igen, denna gång i Norrbotten.

– Vi gör en bra förstaperiod, olycklig start i andra där vi släpper två på två skott. Vi agerar för ojämnt för att vinna den här typen av matcher. Det måste vi rätta till, säger en kritisk Thomas Berglund, tränare Luleå.