Washingtons målvakt Braden Holtby håller stånd i nattens möte med Tampa Bay. Foto: TT.

Washington utklassade Tampa Bay i andra matchen

Washington tog hem den andra bortamatchen mot Tampa Bay med 6–2.

Laget leder därmed med 2–0 i semifinalserien i Stanley Cup, som avgörs i bäst av sju matcher.

– Vi gör allt rätt just nu, säger målskytten Jevgenij Kuznetsov.

Washington inledde starkt med ett mål av Tom Wilson efter bara 28 sekunder, men sedan fick Tampa Bay två mål och hade ledningen inför den andra perioden. Tampas Victor Hedman noterades för assist till Brayden Point som gjorde lagets första mål.

Men efter Devante Smith-Pellys mål knappt tre minuter in i andra perioden fanns ingen återvändo, det var total dominans från Washington med mål av Lars Eller, Jevgenij Kuznetsov, Alexander Ovetjkin och Brett Connolly.

– Allt handlar om numerära överlägen. I allmänhet spelar det ingen roll vem man spelar emot i slutspelet, man måste fokusera på sitt spel, säger Kuznetsov efter matchen, enligt Reuters.

Bäckström missade andra raka matchen

Tampas Anton Strålman är inte nöjd.

– Vi når inte fram, speciellt inte i försvaret. Man kan inte vinna en slutspelsmatch och släppa in sex mål, säger han.

Nicklas Bäckström saknades på isen på grund av den handskada som han fick i den femte matchen i kvartsfinalserien mot Pittsburgh. Tränaren Barry Trotz har tidigare sagt att Bäckström kanske kommer att kunna spela i tredje matchen mot Tampa Bay.

– Jag är inte orolig för Nick Bäckström. ”Nicky” är en sån där kille som man kan kasta in utan att han kommer att göra några missar, sade Trotz till Washington Post under helgen.

Inte heller lagkamraten André Burakovsky spelade under matchen på grund av en skada.

Tredje och fjärde matchen i semifinalserien kommer att spelas i Washington natten till onsdag och fredag.