Alexander Ovetjkin Foto: Bildbyrån

Ovetjkin klev fram när Washington vann måstematchen

Washington hade kniven mot strupen med ett 3–0-underläge i matchserien mot New York Islanders. Och det stjärnspäckade huvudstadslaget fick en mardrömsstart när Islanders kunde gå till en första periodvila med 2–0-ledning.

Men Washington – Stanley Cup-segrare 2018 – kom tillbaka. Reduceringsmålet kom av ryske Jevgenij Kuznetsov i andra perioden, och hans landsman Aleksandr Ovetjkin kvitterade ett par minuter senare. Ovetjkin gav senare Washington ledningen 3.40 in i tredje, en ledning som höll matchen ut, och slutresultatet skrevs därmed 3–2.

Washingtons svenske forward Carl Hagelin berömde sin lagkamrat, storstjärnan Ovetjkin.

–  Han visade verkligen sina ledaregenskaper och fick med sig hela laget i en stark vändning, sa han till Sportbladet.

Nicklas Bäckström saknades för tredje matchen i rad till följd av den tackling han ådrog sig i första matchen mellan lagen.

Den femte matchen spelas på torsdag amerikansk tid.