Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jesper Bratts succé – satte nytt klubbrekord

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Bratt gjorde det matchavgörande målet i New Jerseys uddamålsseger mot Edmonton inatt.

Nu har han stått för 17 poäng och gjort poäng i samtliga elva matcher i säsongsinledningen.

Ett nytt klubbrekord för New Jersey Devils.

Det tidigare rekordet för matcher i rad i säsongsinledningen med poäng var Tim Higgins som gjorde poäng i tio raka matcher säsongen 1984-85.

Med sitt femte mål för säsongen under nattens 4–3-vinst mot Edmonton slog 24-årige Bratt rekordet. Den nya noteringen är elva matcher med poäng i säsongsstarten.

De 17 poäng forwarden har gjort placerar honom på femte plats i NHL:s poängliga. Placeringen före återfinns landsmannen Erik Karlsson.

New Jersey som lag har också inlett imponerande och ligger nu trea i hela serien och etta i sin division.

Svensken tvåmålsskytt

Alexander Wennberg gjorde sitt första mål sent i den andra perioden när han utökade Seattle Krakens ledning till 3–0 i segermatchen mot Minnesota Wild. Men målet dömdes först bort då svensken bedömdes att medvetet ha nickat in pucken i mål.

Efter en tids videogranskning kunde målet dock godkännas, då det konstaterats att pucken missat bakhuvudet och istället tagit på ryggen in i mål.

I tredje perioden stängde stockholmaren matchen med sitt andra mål, till 4–0, som också blev slutresultatet.

Pettersson tangerade klubbrekordet

Elias Pettersson gjorde fem poäng, ett mål och fyra assist, när Vancouver besegrade Anaheim i en målrik tillställning. Matchen slutade 8–5.

Matchen var Petterssons tredje i NHL-karriären med fem poäng. Med det tangerade han Alexander Moginly som har klubbrekordet på tre fempoängsmatcher.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

3 - 4

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

1-1, 2-0, 0-3
Rogers Place, Edmonton
Publik: 17021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.