Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Auston Matthews hattrick i klippet Foto: Frank Gunn

William Nylander hyllar lagkamrat efter rekordet: ”Galet”

Uppdaterad
Publicerad

Auston Matthews gjorde säsongens sjätte hattrick när Toronto slog Anaheim med 9-2 och blev bäst i Torontos historia.

– Det är galet, han krossar det, säger klubbkamraten William Nylander enligt AP.

Tre spelare i Toronto hade tidigare gjort fem hattrick under en och samma säsong: Reg Noble (1917-18), Babe Dye (1924-25) och Darryl Sittler (1980-81).

Det mullrade ”MVP, MVP” från läktarna och Matthews, som även hade två assist och fick med sig karriärbästa fem poäng, och har gjort 48 mål den här säsongen, bäst i hela NHL. Det var andra hattricket i rad för honom.

– Att spela här är en stor ära. Det är inget som någon av oss tar för givet, säger Matthews som är den tionde spelaren med minst sex hattrick under en säsong i NHL:s historia där 29 matcher återstår av grundserien. Den senaste som nådde sex hattrick var Mario Lemieux 1995-96.

Nylander med 500 poäng

– Det är givetvis svårt att sätta ord på att nämnas i samma sammanhang som honom så det är allt jag kan säga, men det är definitivt ganska coolt, säger Matthews enligt NHL.

William Nylander gjorde ett mål och passade fram till två och nådde 500 poäng i NHL.

Toronto gjorde hattrick för tredje matchen i rad, vilket inget annat lag gjort sedan Washington 2009-10.

Matchen spelades inför 19 247 i Scotiabank Arena, vilket var färre än när damlaget satte rekord med 19 285 dagen innan.

”En jäkla match i 24 sekunder”

Det fanns en till 9-2-match. Florida vann delstatsderbyt mot Tampa Bay med samma siffror vilket var elfte raka bortasegern. Därmed närmar man sig rekordet på tolv som Detroit (2005-06) och Minnesota (2014-15) delar.

Tampa tog ledningen redan efter 24 sekunder.

– I 24 sekunder var det en jäkla match för våra fans. Efter det vann det bättre laget klart i kväll, säger Tampa Bays tränare Jon Cooper efter den förödmjukande förlusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.