Henrik Zetterbergs hockeyframtid är osäker. Foto: Bildbyrån

Zetterbergs framtid osäker – kan sluta: ”Omöjligt att svara på”

Uppdaterad
Publicerad

Ryggen är den stora farhågan kring Henrik Zetterberg just nu. Det är så pass allvarligt att det fortfarande är osäkert om Zetterberg överhuvudtaget kommer att spela nästa säsong.

– Han har inte bestämt sig om det blir fortsatt spel eller inte, säger Zetterbergs agent Gunnar Svensson till sajten Hockeybladet.

Henrik Zetterberg har kontrakt med NHL-klubben Detroit Red Wings till och med säsongen 2020/21. Men det är osäkert om han kommer att fullfölja kontraktet, eller ens spela i vinter.

– Han har inte bestämt sig om det blir fortsatt spel eller inte, säger Zetterbergs agent Gunnar Svensson till sajten Hockeybladet.

Det är Zetterbergs ryggproblem som gör honom till ett osäkert kort inför kommande säsong. Från Detroits håll väntar man besked, men har inte hört av svensken som varit i klubben sedan 2002 och varit lagkapten de sex senaste säsongerna.

Spenderade andra delen av säsongen utan att träna

– Det är omöjligt att svara på hur det blir för det kan man inte veta som det är nu. Om Henrik Zetterberg väljer att fortsätta spela så blir det i Detroit, inget annat är aktuellt, säger Svensson.

På samma osäkra sätt uttalade sig tränaren Jeff Blashill häromdagen i Detroit Free Press.

– Än så länge har jag inte hört någonting från Henrik för att säga att han kommer eller inte kommer spela. Den största frågan kring Henrik är: Hur frisk han är? Jag vet att han spenderade hela den andra halvan av säsongen, utan att träna på grund av ryggen, säger Jeff Blashill.

Kunde inte flyga

Zetterberg och hans ryggproblem har varit en över tio år lång följetong. Redan vintern 2007 skadade han ryggen under en träning och tvingades uppsöka en ryggspecialist.

För den svenska publiken fick ryggproblemen nytt ljus över sig under OS 2014 då Zetterberg tvingades bryta turneringen efter öppningsmatchen mot Tjeckien på grund av diskbråck. Zetterberg förklarade då att han hade enorm värk i sitt vänsterben. Han tvingades då avvakta resan hem från Sotji och stanna i OS-byn på grund av att smärtorna var för stora för att kunna flyga med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.