Mika Zibanejad: ”Det känns konstigt och overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är paus i NHL på grund av coronaviruset.

Mika Zibanejad, hockeystjärna i New York Rangers, gästade Sportspegeln på söndagen.

– Det känns konstigt, självklart. Jag har inte varit med om att vara hemma så här tidigt. Det är overkligt, säger Zibanejad till SVT Sport.

Den 6 mars vann New York Rangers mot Washington Capitals med 6-5. Den stora kungen i den matchen var Mika Zibanejad. 26-åringen bjöd på en magisk show när han tryckte in fem mål.

I dag gästade han Sportspegeln.

– Det är fortfarande overkligt, jag kan fortfarande inte greppa tag i vad som hände den matchen, säger Zibanejad.

– Jag är stolt över hur säsongen gick. Man vill tillföra poäng och det känns bra att tillföra när vi vinner och vi utvecklas som lag.

Sportsligt har det varit en rolig säsong. Men NHL-säsongen 2019/20 avslutades på ett tråkigt vis för alla spelare och klubbar. Spridningen av coronaviruset gjorde att säsongen avbröts i förtid.

– Det känns konstigt. Jag har inte varit med om att vara hemma så här tidigt. Det är overkligt, säger Zibanejad.

”Vi har inte fått något besked”

Det är oklart vad som kommer att ske med NHL-säsongen 2019/20. Det finns olika förslag. Ett förslag är att grundserien ska spelas slut i juli och att slutspelet ska äga rum i augusti och september.

– Vi har inte fått något besked om hur säsongen kommer att se ut. Jag försöker egentligen bara hålla igång så gott jag kan och njuta hemma med familjen, säger Zibanejad.

– Vi får vänta och se hur situationen blir och hur lång tid tid det kommer att ta med allt. Självklart vill man spela igen, men jag litar på att de besluten som tas kommer att bli bra för alla.

KLIPP: Zibanejads galna kväll – satte fem mål för Rangers (6 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.