Mika Zibanejad firar sitt segermål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejad stor matchhjälte mot Pittsburgh

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers svensk Mika Zibanejad blev hjälte i matchen mot Pittsburgh i NHL. Först tvingade han fram förlängning genom att kvittera till 3–3, och sedan avgjorde han matchen.

– Det var fint att se pucken gå in och ta de där två poängen, säger han.

Zibanejads 3–3-mål kom i numerärt överläge när det återstod drygt tre minuter av matchen.

Chris Kreider drev pucken mot mål och passade snyggt fram till svensken som kom med full fart och duon överlistade Casey DeSmith i Pittsburgh-målet.

Några minuter tidigare såg det ut som om hans lagkamrat Jesper Fast skulle bli matchhjälte, när han satte 2–2. Men Pittsburghs Carl Hagelin ville något annat och såg till att Pittsburgh tog tillbaka ledningen.

100 NHL-mål

Zibanejad avgjorde sedan matchen 2.53 in i förlängningen, även denna gång framspelad av Kreider.

– Det har fungerat bra de senaste matcherna. Vi har börjat få en förståelse för hur vi vill spela och hur vi skapar chanser. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med det, säger han om kedjekamraterna till lagets Twitterkonto.

Han har gjort 22 mål den här säsongen och under hela sin NHL-karriär har han nu gjort 100 mål. 24-åringen närmar sig en annan viktig drömgräns med 398 NHL-matcher spelade.

”Inget att förlora”

Alexander Georgijev som stod i Rangers mål gjorde 37 räddningar.

Det finns en stor risk att Rangers inte går till slutspel, för första gången sedan 2010. Laget ligger sju poäng från ett wild card från Eastern Conference, med elva matcher kvar att spela.

– Vi har inget att förlora. Det är den mentaliteten vi måste ha. Ingen räknar med oss. Vi tror att vi kan vinna matcher och det är det vi försöker att göra. Vi tar en match i taget, sedan får vi se vad som händer i slutet, säger Zibanejad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.