Mika Zibanejad i mötet med Toronto Foto: Bildbyrån

Zibanejad storspelade mot Toronto

Mika Zibanejad var en av kvällens bästa spelare när New York Rangers besegrade Toronto med 5–3.

Landsmannen Henrik Lundqvist fick betrakta matchen från bänken.

Sex sekunder. Det var vad New York Rangers behövde för att göra två mål, när man tog emot Toronto hemma i Madison Square Garden.

Mika Zibanejad fick pucken direkt efter en tekning i offensiv zon, slungade i väg ett blixtsnabbt skott, och Rangers hade 17 minuter och 18 sekunder in i matchen för första gången ledningen, 2–1. Knappt hann spelarna på bänken sätta sig innan det var dags igen.

Zibanejad vann tekningen i mittzon. Pucken hamnade hos Pavel Butjnevitj, som petade fram den till en Chris Kreider som kom med fart, och kunde slå in 3–1-målet. Klockan stannade på 17.24.

– Vi försöker att sluta till. De är otroligt talangfulla offensivt, vi måste se till att skapa våra egna chanser från försvarszonen, sade Mika Zibanejad i periodvilan till Sportsnet.

Nionde matchen i rad

William Nylander utökade sin poängsvit till nio matcher, vid Torontos och matchens första mål. Nylander sköt ett skott som räddades av Igor Sjestiorkin, och returen slogs in av John Tavares.

Sjestiorkin fick starta för Rangers, på bekostnad av Henrik Lundqvist och Aleksandr Georgijev, och stod för en stabil insats med 27 räddningar. Sjestiorkin kan vara på väg mot posten som förstamålvakt, efter segrar i fyra av fem starter.

Tre målvakter

Rangers upplägg med tre målvakter som varvas är något som inte är ultimat för någon av dem. Lundqvist har fått betydligt mindre speltid än han är van vid. Han höll i och för sig nollan mot Detroit, men släppte dagen därpå in fyra mål på femton skott mot Dallas, och byttes ut inför tredje perioden. Georgijev ryktas vara på väg att bytas bort, just Toronto har nämnts som en potentiell handelspartner.

– Grabbarna som spelar jättebra kommer att spela. Vi har försökt att lösa det med tre, men det är inte en lätt situation. Men vi kommer att göra det bästa av det. De här grabbarna har hanterat det väldigt bra, sade Rangers tränare David Quinn efter tisdagens träning, enligt The New York Post.

Torontos Andreas Johnsson spelade fram till ett reduceringsmål i andra perioden, en puck som målfarlige Auston Matthews såg till att förvalta. Men det dröjde inte länge innan Rangers utvidgat ledningen igen.

Matthews slog i tredje perioden in ytterligare ett mål, hans 39:e för säsongen, men närmare än så kom inte Toronto. Matchen slutade 5–3.