Mika Zibanejads framgångsrika karriär – som DJ

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad är inte bara hockeyspelare på högsta nivå. Han gör även egen musik.

I somras släppte han låten Nobody som spelats nästan fyra miljoner gånger.

– Den där kicken man får från hockeyn saknar jag på sommaren och den får jag av musiken, säger Zibanejad till SVT Sport.

Redan för fem år sedan började Zibanejad uppträda som DJ och har bland annat hunnit med att spela på festivalen Summerburst. Tidigare år har han bara gjort ett par stopp per sommar – men i år har han hunnit med hela nio spelningar.

– Jag har hittat en bra balans i sommar där spelningarna inte går ut över träningarna. Och så har det funnits ett större sug i år.

”Känns overkligt”

 Efter fyra år med musiken släppte han i fjol sina två första egna låtar, under artistnamnet Mika.

– Från förra året har man en egen profil och det är ingen användarprofil utan en artistprofil. Man ser sitt eget namn och sina låtar. Det känns väldigt overkligt för mig.

Hur långt det kan räcka vet ingen, men han har sin målsättning klar.

– För mig är drömmen att spela utomlands och att få släppa ännu mer musik. Förhoppningsvis kan det leda till något när man lägger av med hockeyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.