Foto: svtVisa alla (2)
Visa alla (2)

Unga isracinglandslaget utmanar världseliten

Uppdaterad
Publicerad

En ny generation isracingförare är på frammarsch. Årets facit så här långt: Silver i lag-VM och dubbla pallplatser individuellt för årets stjärnskott Martin Haarahiltunen. – Vi sporrar varandra till framgång, konstaterar Haarahiltunen.

Martin Haarahiltunen chockade isracingvärlden i den första deltävlingen i årets VM-serie. Som debutant lyckades 27-åringen slå en kil i den ryska dominansen och köra hem en sensationell andraplats.

Tillsammans med landslags- och klubbkompisarna från Örnsköldsviks motorklubb, Ove Ledström, 20 år, och Niclas Svensson, 27 år, blev det därefter silver i lag-VM. Den unga trion skrev därmed isracinghistoria – aldrig tidigare har VM-laget bestått av förare från en och samma klubb.

– Det är bra vänskap mellan oss förare, så det var kul att kunna bärga silvret tillsammans, säger Niclas Svensson.

Inför finalen i VM-serien ligger Martin Haarahiltunen på en sensationell fjärdeplats. Svensk isracing har inte haft större internationella framgångar sedan legendaren Per-Olof ”Posa” Serenius glansdagar i början av 2000-talet.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer