Ida Eriksson tog brons vid U23-EM efter rysare mot Dali Liluashivili från Ryssland. Foto: EJU

EM-brons till Ida Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Svensk judos framtidshopp Ida Eriksson tog i kväll brons på U23-EM i Porec, Kroatien. Bronset är Erikssons första europeiska mästerskapsmedalj.

– Det var jätteskönt förstås och ett kvitto på att träningarna har gått framåt, även fast vi inte kunnat sparra internationellt som vi brukar, säger 22-åriga Ida Eriksson i ett pressmeddelande.

– Det känns skönt att veta att vi har tränat på rätt grejer.

Bronsmatchen blev en lång rysare mot Dali Liluashivili från Ryssland. Vid full tid hade ingen tagit poäng och matchen gick vidare till golden score. Där lyckades Eriksson till slut få till ett kast som innebar vinst och hennes första europeiska mästerskapsmedalj.

– Jag har varit i bronsmatch både på kadett-EM och europaungdoms-OS tidigare, men då förlorat bronsmatchen och kommit femma. Det var skönt att äntligen få vinna bronsmatchen, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.