Joakim Dvärby och Marcus Nyman jagar OS-platser Foto: Bildbyrån

Marcus Nyman vann Grand Slam-tävling i judo – närmar sig OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

I Grand Slam-tävlingen i Tbilisi ställde två svenskar upp. Marcus Nyman i under 90 kg-klassen och Joakim Dvärby i under 100 kg-klassen.

Och det blev en Grand Slam-vinst för Marcus Nyman, som tog viktiga OS-kvalpoäng.

– Jag hoppas att jag kan fortsätta leverera bra resultat, säger Nyman till SVT Sport.

Marcus Nyman ställdes mot italienaren Nicholas Mungai i finalen.

Där blev det en seger för Nyman, som tidigare vunnit två Grand-Slam tävlingar. Han har också en femteplats i Rio OS 2016 på meritlistan.

– Självklart känns det bra att vinna. Jag kände att jag fick en trög start i turneringen men det blev bara bättre och bättre. I finalen gav jag bara allt jag hade, säger Marcus Nyman till SVT Sport.

– Jag hoppas att jag kan fortsätta leverera bra resultat och komma i form inför ett OS, säger han.

Tar viktiga kvalpoäng

Segern innebär att Nyman tar viktiga OS-kvalpoäng och är på god väg att säkra en OS-plats, med några tävlingar kvar på säsongen.

– Att vinna ett guld känns alltid lite extra. Nu rycker han mot konkurrenterna som han har bakom sig, han har gjort ett bra OS-kval, säger förbundskaptenen Robert Eriksson till SVT Sport.

Joakim Dvärby ställdes mot belgaren Toma Nikiforov i en match om bronset i under 100 kg-klassen. Väl där blev det dock en förlust för 32-åriga Dvärby som får en tuffare väg mot OS.

ARKIV: Tommy Macias: ”Ändrat ens syn på livet” (9 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.