OS-kval närmar sig för judosvensk. Foto: TT

OS-kval närmar sig för judosvensk

Uppdaterad
Publicerad

Svensk judo fortsätter att framgångsrikt jaga OS-kvalplatser till Tokyo nästa sommar. I helgens Grand Prix i Hohhot, väster om Peking, nådde Anna Bernholm ännu en final i 70-kilosklassen där dock japanskan Saki Niizoe blev för svår.

För två veckor sen var svenskan i final i Grand Slam-tävlingen i Baku, även då mot en japanska.

Tommy Macias slutade femma i 73-kilosklassen efter en snöplig förlust i semifinalen mot europamästaren Heydarov, Azerbadjzan. Dessutom fortsätter Marcus Nymans comebackresa i herrarnas 90-kilosklass.

Nyman, i bronsmatch i Rio 2016, la av efter senaste spelen, men har nu gjort en intressant återkomst. Han besegrade i sin första match kinesen Cheng, tidigare OS-trea, men föll i nästa omgång mot regerande VM-tvåan Morales, Kuba.

Det är mycket Tokyo i tankarna hos judofolket nu. Förutom kvaltävlandet mot spelen 2020 är årets stora mål VM i augusti, i just den japanska huvudstaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.