Anna Bernholm har gjort comeback om kom trea i en Grand Slam-tävling i Kazan. Foto: Bildbyrån

OS-svenskan Anna Bernholm trea i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Anna Bernholm är tillbaka på judomattan, och svenskan gjorde en fin comeback i veckans grand slam-tävling i ryska Kazan. Bernholm, som är uttagen till OS i Tokyo i sommar, blev trea i 70-kilosklassen i sin första tävling på över ett år efter att ha besegrat brasilianskan Maria Portela.

– Det är väldigt skönt måste jag säga, att gå in och vinna lite matcher. Målet var att jag skulle köra min judo och så fick man se hur långt det skulle räcka, och i dag räckte det hela vägen fram till prispallen, säger Anna Bernholm till Radiosporten.

30-åringen slet av en del av korsbandet under en tävling i Paris i februari förra året, och slog upp skadan ytterligare i november. Men trots att hon nu tvingas tävla helt utan korsband i höger knä, är drömmen om en OS-medalj levande.

– Att köra en tävling före OS och få känna att jag, trots att jag mest har tränat den senaste tiden, kan gå upp och prestera – det är skönt att ha med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.