Sam Hallams Växjö Lakers jagar final i CHL – och möter Liberec i kvällens första semifinal. Foto: Bildbyrån

Växjö ställer över JVM-stjärnorna i första CHL-semin

Publicerad

Växjö flyger till Tjeckien i dag för att spela den första semifinalen i CHL i kväll mot Liberec. Växjö-coachen Sam Hallam väljer att vila sina Junior-VM-stjärnor Elias Pettersson, Linus Högberg och danske Jonas Röndbjerg – som nyligen kommit tillbaka från Nordamerika. – Vi kommer inte att flyga ned dem till Tjeckien, bekräftar Hallam för SVT Sport.

Växjö besegrade Liberec i båda matcherna i gruppspelet, 4-3 efter övertid i Tjeckien och 6-3 på hemmais. Nya förutsättningar råder nu, men Växjö-coachen Sam Hallam har inställningen klar.

– Jag bedömer våra chanser utifrån att vi ska vinna, jag tippar inte, men vi går in i matchen med tanken att vi ska vinna och det handlar också om att ge oss själva ett så bra utgångsläge som möjligt, säger Sam Hallam till SVT Sport.

Att hans lag förlorade det senaste mötet i SHL mot jumbon Rögle verkar inte störa Växjö-coachen.

– Vår form är bra. Vi gjorde en bra match i Göteborg näst senast, och gjorde det bra spelmässigt även i Ängelholm även om inte resultatet gick med oss, säger Sam Hallam.

Växjö kommer att flyga ned till Liberec tidigt på tisdagen, och vara redo för match direkt.

– Vi tittar alltid på det alternativ som passar bäst, och i det här fallet kunde vi flyga direkt från Växjö och direkt hem efter matchen. Vi tror att det blir bäst, säger Sam Hallam.

Hur ser du på Liberec som lag?

– De har haft det lite trögare i ligan i år, men det är lag som spelar med hög forechecking, som kan ställa om och kontra väldigt bra. De spelar som Tjeckiens lag i senaste JVM, och de coachas av samma coach, säger Sam Hallam.

Växjö spelade semifinal i CHL även i fjolårets turnering, men blev då utslagna av Sparta Prag.

Går de längre den här gången är frågan?

Matchen sänds i SVT1 med start 17.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer