Foto: Oscar Fries

Han blev årets ”Min Tränare” 2019

Uppdaterad
Publicerad

Lilla Sportspegeln har utsett årets ”Min tränare” 2019. Karatetränaren Hosam Naser, från Huddinge, tog hem priset bland 600 nominerade.

– Han betyder jättemycket för oss och gjort karaten blivit som en andra familj, säger 10-åriga Ilaf Khashan.

För andra året i rad delar Lilla Sportspegeln ut priset årets ”Min tränare”, en utmärkelse som syftar till att uppmärksamma alla duktiga ungdomstränare och ledare som finns runt om i landet.

I år kom det in dubbelt så många nomineringar då över 600 barn och unga tog chansen att lyfta fram sina ungdomstränare.

Denna gång tog den 57-årige karatetränaren Hosam Naser, som tränar barn och unga i Huddinge-klubben Black Belt Center, hem priset.

Ilaf Khashan var den som nominerade tränaren och i motiveringen skriver hon bland annat:

 ”Hosam lägger blod, svett och tårar för att bygga upp oss till bra spelare och främst av allt, bra människor. Hosam, du är den bästa tränaren jag någonsin haft och kommer ha!”

Karatetränaren, som visar sig ha meriter som landslagstränare för bland annat Irak, blev både överraskad och rörd när Lilla Sportspegelns team dök upp för att dela ut utmärkelsen.

– Vi kämpar hårt och de här barnen är som mina egna barn, de är mitt liv, säger Naser.

Lilla Sportspegelns utbud finns att se på, SVT Play, SVT Barn (tidigare Barnkanelen) och i SVT:s barnapp, Mixat.

Se när Lilla Sportspegeln delade ut priset i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.