Conor McGregor har nu mästarbältet i två viktklasser i UFC. Foto: Julio Cortez

Historisk UFC-seger för McGregor

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor knockade mästaren Eddie Alvarez och är därmed den förste fightern som har mästarbälten i två viktklasser i UFC samtidigt. McGregor vann sedan domaren stoppat matchen 3.04 in i den andra ronden i galan som avgjordes i Madison Square Garden i New York.

Kampsportens stora fixstjärna McGregor var redan mästare i fjädervikt och irländaren tar nu över titeln i lättvikt från amerikanen Alvarez. McGregor dominerade matchen från start och slog ner sin motståndare redan efter en dryg minut av den första ronden.

McGregor som i mitten på oktober tvingades betala böter efter att ha kastat vattenflaskor mot motståndaren på en presskonferens inför en stor UFC-gala. I dag var han lugnare.

Galan UFC 205 var den första som avgjordes i New York. MMA-matcher blev tillåtna i delstaten först i september och att galan arrangerades i just Madison Square Garden, den anrika arenan där så många stora boxningsmatcher avgjorts, ses av många som ett symboliskt paradigmskifte.

Det är mycket större intresse kring UFC-matcher än boxning i USA och de billigaste biljetterna till McGregor-galan såldes för närmare 7 000 kronor på andrahandsmarknaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.