Tyson Fury spexade i sin comeback i boxningsringen. Foto: TT

Spexande Fury vann i märklig comeback

Uppdaterad
Publicerad
Han pussade sin motståndare, fick en varning för att han pratade med publiken, och stannade upp för att titta på ett jätteslagsmål utanför ringen.
Förre tungviktsmästaren Tyson Fury, 29, var sitt vanliga jag i comebacken efter två och ett halvt års frånvaro.
– Jag kommer att vara världsmästare igen innan året är slut. Det är ett löfte, sade boxaren efter segern mot Sefer Seferi.

Strax före midnatt svensk tid gjorde karismatiske boxningsprofilen Tyson Fury comeback på en gala i hemstaden Manchester, en lång frånvaro från sporten på grund av mental ohälsa.

Den 29-årige britten var aldrig hotad av motståndaren Sefer Seferi och efter fyra ronder gav albanen upp i ringhörnan.

– I kväll lärde jag mig att två och ett halvt år är en väldigt lång tid att vara utanför ringen. Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och jag kommer att ta min karriär väldigt seriöst den här gången, sade Fury i segerintervjun efteråt.

Jätteslagsmål i publiken

Stjärnans comeback var en på många sätt märklig tillställning.

Först pussade han sin motståndare på munnen sekunderna före matchen, sedan la han mer energi på att spexa för publiken än på att boxas. I den andra ronden fick ringdomaren nog och varnade Fury för att han gång på gång pratade med åskådarna.

Kort därpå utbröt ett jätteslagsmål i publiken, och Fury stannade upp mitt i matchen för att titta.

Går nästa match i augusti

Rent boxningsmässigt var den 206 centimeter långe och 125 kilo tunge Fury aldrig i fara mot den klart mindre Seferi (188 centimeter och 95 kilo) som gjorde sin blott andra match i tungviktsklassen.

Fury fick göra comeback som en vinnare – men utan att övertyga. Delvis på grund av att Seferi gav upp redan efter fyra ronder när britten började komma i gång.

– Jag ville gå några ronder och därför hade jag ingen brådska alls i dag. Nu vill jag vara aktiv och svårigheten på motståndet kommer att öka, sade Fury efteråt.

Och redan den 18 augusti är britten tillbaka i ringen igen, meddelade hans promotor Frank Warren. Det på en gala i Belfast, Nordirland. Någon motståndare har ännu inte utsetts. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer