Josefine Lindgren Knutsson. Foto: Privat

Svenska stjärnan jagar historisk titel i Japan

Uppdaterad
Publicerad

För första gången ska en kvinna utses som mästare i kickboxningsdisciplinen K1 i Japan. En av de fyra som gör upp om bältet är svenskan Josefine Lindgren Knutsson, som har en bra känsla inför mini-turneringen i 50-kilosklassen.

– Jag skulle inte vara här om jag inte skulle tro att jag skulle vinna, säger hon till SVT Sport.

Det blir en historisk dag imorgon när det för första gången i Japan ska delas ut en proffstitel till en kvinna. Och en av de fyra som är på plats i Japan för mini-turneringen göra upp om titeln är Josefine Lindgren Knutsson, som 2018 vann VM-guld i thaiboxning.

– För det första känner man sig ärad att få vara med i den första turneringen någonsin. Och sedan att vinna den vore ännu större, säger hon till SVT Sport.

I turneringen blir det två matcher tätt inpå varandra för de två som går till final. Och det är inget som Lindgren Knutsson är van vid, det blir nämligen första gången i karriären hon går två matcher på samma dag.

Uppladdningen har varit lång inför morgondagen. Fem månaders träningsläger där det varit specifik sparring baserad de motståndare hon kan få i turneringen.

– Formen är det absolut inget fel på. Men jag vet att det kommer vara tufft, så det kommer vara mycket mentalt där så att kroppen får slappna av efter första matchen om jag går vidare.

Att det är just första gången som ett bälte delas ut till en kvinna i Japan är något som Lindgren Knutsson värderar väldigt högt.

– Det är jättestort. Här i Japan märker man att det är stort. Det är nästan som deras nationalsport. Även om inte alla tränar kampsport eller kickboxning. För mig är det också stort. Det är kul att man får uppskattning från fans i Japan även som utländsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.