Foto: TT NYHETSBYRÅN

Latifi tog tredje raka segern i UFC

Uppdaterad
Publicerad

Han stod inför karriärens största utmaning.

Då levererade svenske MMA-fajtern Ilir Latifi och besegrade nummer 13 på världsrankingen i lätt tungvikt.

”Lyftkranen från Rosengård” vann på enhälligt domslut, 30–27, på storgalan UFC 196 i Las Vegas.

Samtliga tre domare hade Latifi som vinnare i alla tre ronder mot Gian Villante.

Den 13 centimeter längre amerikanen försökte hålla matchen stående och utnyttja sin räckvidd med hårda sparkar. Men Latifi, flerfaldig svensk mästare i brottning, lyckades lyfta upp Villante i luften och kasta honom ner på marken vid flera tillfällen.

I den tredje och sista ronden träffade Latifi med en rejäl vänster men Villante verkade oberörd. Kort därefter träffade skåningen med en ny hård träff och amerikanens ben vek sig en aning. Latifi verkade inte uppmärksamma detta och skruvade inte upp tempot.

Utmanar femman på världsrankingen

– Jag visste att Gian var en tuff fajter och att det skulle bli en hård match. Jag ville visa fansen att jag kunde gå tre ronder. Det var en viktig erfarenhet för mig, säger Latifi enligt mmajunkie.com och fortsätter:

– Jag är ute efter mästarbältet. De som står i vägen för mig ska veta att jag kommer. Nu skulle jag vilja möta Ryan Bader eller någon annan som är topp fem på världsrankingen.

McGregor föll i huvudmatchen

Segern var svenskens tredje raka i UFC och hans femte totalt i världens största MMA-organisation. Han har vunnit 12 av karriärens 17 proffsmatcher och lär segla upp på världsrankingens topp 15 efter den tunga segern.

I kvällens huvudmatch klev fjäderviktsmästaren Conor McGregor upp två viktklasser och föll tungt mot Nate Diaz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.