Khabib Nurmagomedov skrattar åt McGregors attack i går. Foto: TT

UFC-rivalens reaktion efter McGregors attack: ”Jag skrattar”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor attackerade en buss med fajters inför helgens stora UFC-gala i New York.

Enligt uppgifter var han ute efter ryske rivalen Khabib Nurmagomedov – som nu svarar.

– Jag skrattar, men ärligt talat vill jag inte se honom i fängelse för det här, säger han till sajten mmafighting.com.

Fredagens uppmärksammade händelse i New York trissade upp den redan infekterade stämningen mellan MMA-stjärnorna Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov.

Den sistnämnde, som är obesegrad i sin 25 matcher långa proffskarriär, ska natten mot söndag tävla om UFC:s mästarbälte i lättvikt (70 kilo). Han möter då amerikanske mästaren i fjädervikt (65 kilo), Max Holloway, som kliver upp en viktklass.

Galan har förstås fått extra uppmärksamhet efter McGregors attack.

– Du hade sönder ett fönster? Varför? Kom in i bussen i stället om du är en riktig gangster, säger Khabib Nurmagomedov till sajten mmafighting.com.

Flera fick lättare skärsår

– Om du vill prata med mig så säg bara när och var. Jag kommer, inga problem. Men jag är inte uppfostrad att kasta stolar på fönster, fortsätter ryssen.

Det är Conor McGregor som är den nuvarande UFC-mästaren i lättvikt, men eftersom han inte försvarat sitt bälte sedan han vann det i november 2016 får nu två andra göra upp om titeln.

Flera fajters som befann sig på bussen ska ha fått lättare skärsår av glassplitter och två av dem har nu plockats bort av kommissionen i New York på grund av skada. Även en UFC-anställd ska ha gjort sig illa i samband med incidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.