Foto: SVT

Här springer supportern in i ett träd

Uppdaterad
Publicerad

Det gäller att se upp. Så man inte råkar ut för det som drabbade denne norske Björgen-supporter. Plötsligt står ett träd i vägen.

– Var det någon som sprang in i ett träd? Var det en av våra? Får hoppas att det går bra för honom, säger Marit Björgen till NRK efter att deras reporter visat silvermedaljören filmen på supportern.

Norrmannen ses i klippet springa längs med Björgen under hennes sista sträcka, med selfiepinnen i högsta hög. Plötsligt blir det abrupt stopp, då mannen krockar skalle först rakt in i ett träd, och faller platt till marken.

– Det hade varit trevligt att få möta honom. Jag tror att han har en stor Kalle Anka-bula i pannan, säger Björgen till NRK och skrattar.

Var ett pr-trick

Det visar sig dock senare under dagen, efter att den 24-årige norrmannen har intervjuats av flera medier, både norska och svenska, att trädkrocken inte alls var den dråpliga olycka den ser ut som. Sekvensen var högst välregisserad, och gav till synes önskat utfall.

– Det är ju bra pr. Nu kommer jag att bli känd i hela världen som tremilsmannen. Så det är bra, säger 24-åringen till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer