Foto: SVT

Svenska VM-hoppet utan en av två tränare på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Om bara några dagar kliver konståkaren Josefin Taljegård in i VM-bubblan för att representera Sverige i vad som blir hennes VM-debut på seniornivå. Men det ser ut att bli med ett mindre tränarteam. I går födde en av hennes tränare, Maria Taljegård, barn.

– Det allra roligaste hade varit om alla tre var där, säger debutantens andra tränare, MalinTaljegård till SVT Sport.

På onsdag drar konståknings-VM igång för Josefin Taljegård – på hemmaplan, i Globen.

Taljegård, som debuterar på seniornivå, har tränats av sina två systrar Maria Taljegård, och Malin Taljegård. Men nu finns risken att endast Malin följer med in i VM-bubblan.

– Vi får se om det är aktuellt för henne att åka upp, säger Malin Taljegård.

Malin Taljegård har varit tränare för Josefin i många år. Och när Malin själv åkte brukade de träna tillsammans, och storasystern menar att de känner varandra väl. Hon var även med när Josefin kvalade in till VM i Tallinn.

För Malin Taljegård är det inte några större problem att vara ensam tränare, då hon tränar VM-debutanten flera gånger i veckan. Hon menar att det i vilket fall som helst kommer bli väldigt roligt med ett världsmästerskap.

”Målet har alltid varit att åka senior-VM”

Vad betyder det för Josefin att gå in i VM-bubblan med en tränare, och inte två?

– För Josefins del spelar det egentligen inte någon större roll. Målet har alltid varit att åka senior-VM. Det allra roligaste hade varit om alla tre var med, säger Malin Taljegård.

Inför VM på hemmais har uppladdningen fungerat väldigt bra för Josefin Taljegård, menar hennes tränare.

– Träningarna har gått bra och hon har följt den planen vi haft inför mästerskapet, avslutar Malin Taljegård.

ARKIV: Se reportaget om de unga ryskorna som skapar revolution (16 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.