Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Sverige säkrar segern i stafetten. Foto: Viaplay

Andra raka stafettsegern för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg mot utklassning i världscupstafetten.

Men sista sträckan blev ändå dramatisk efter Tysklands heroiska jakt på Jonna Sundling.

– Jag förstod att hon tog in, säger hon till SVT Sport.

Linn Svahn, Frida Karlsson och Ebba Andersson hade sett till att Sveriges förstalag ledde med en minut vid sista växlingen i Oberhof. Men det betryggande avståndet krympte på den avslutande sträckan för Jonna Sundling.

Tyskan Victoria Carl närmade sig, närmade sig och närmade sig vid varje mellantid. Och när den 7,5 kilometer långa sträckan var på väg mot sitt slut så kunde Carl se Sundlings rygg.

Men för Tysklands del hade stafetten behövt vara ännu längre. Sundling såg till att Sverige segrade, 17,5 sekunder före tvåan Tyskland. Som alltså tog in 40 sekunder på sista sträckan.

Andra raka stafettsegern

– Jag kunde se var Victoria var, jag förstod ju att hon tog in. Men det kändes ändå kontrollerat hela vägen in i mål. Jag fick ju ett väldigt fint läge av tjejerna innan, och det gick hela vägen, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Sveriges damer har nu för första gången hittills vunnit två raka stafetter i världscupen. Den förra vinsten kom i Gällivare, då med Ebba Andersson, Emma Ribom, Moa Ilar och Moa Lundgren i det blågula laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.