Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån.

Ändrar reglerna inför sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Mindre än ett dygn före sprintstafetterna i VM ändrar Internationella skidförbundet (Fis) reglerna.

Fler lag per semifinal kommer ta sig vidare på placering – färre på tid.

– Vi var med och bestämde den. Fis frågade oss och vi tycker det är mest rättvist att göra så, skriver landslagschefen Anders Byström i ett sms till SVT Sport.

Det varma vädret fortsätter att ställa till det i Oberstdorf. Tidigare i veckan ändrades starttiden av de inledande sprinttävlingarna. Nu görs även förändringar i söndagens sprintstafettet då man tror att förutsättningarna mellan de två olika semifinalerna kan bli stora.

I vanliga fall går två lag per semifinal vidare på placering och resten på tid. Nu kommer istället fyra lag per semifinal gå vidare på placering och därmed färre på tid.

”Ja vi var med och bestämde den. FIS frågade oss och vi tycker det är mest rättvist att göra så om förhållandena blir olika. Jag tror dock att det – om det är som idag – blir rätt så jämna semifinaler med tanke på föret”, skriver landslagschefen Anders Byström i ett sms till SVT Sport.

Finalerna i sprintstafetten drar igång 13.00 under söndagen. Kvalet körs med start 11.00. Följ tävlingarna i Vinterstudion.

KLIPP: Linn Svahn petas i sprintstafetten: ”Inte riktigt där än”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.