Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Astrid Öyre Slind lämnar skid-VM för Vasaloppet – i chartrat plan

Uppdaterad
Publicerad

Astrid Öyre Slind vann brons i sin VM-debut.

Norskan jagar fler framgångar i mästerskapet – som hon sedan lämnar i ett chartrat plan för att försvara fjolårssegern i Vasaloppet.

– Det känns häftigt att få möjligheten att köra VM ena dagen och Vasaloppet andra och inte behöva offra den ena, säger hon till SVT Sport.

35-åriga Astrid Öyre Slind är långloppsstjärnan som fått chansen att debutera i längd-VM – och verkligen tagit den.

Först var tanken bara att hon skulle köra nästa helgs tremil. Men när hon fick chansen på 15 kilometer skiathlon i går slog hon till med ett brons.

Efter nästa lördags tremil ska hon flyga direkt till Sälen med ett chartrat plan för sponsorer för att försöka försvara titeln från i fjol.

– Det blir tufft. Vi får se om det blir fler lopp i VM också. Det minskar ju chanserna att vinna Vasaloppet som jag är sugen på att försvara. Det kan jag inte kan göra om jag inte står på start, så det kommer jag göra oavsett, säger Öyre Slind.

Möjligheten hon fått i och med VM-uttagningen tycker hon alltså slår så pass högt att hon är villig att sänka sina chanser i Vasaloppet.

– Det är ingen fördel att gå en tremil dagen före, men är man i bra form så kan det gå. Jag har stor lust att pröva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.