Teodor Peterson. Foto: Bildbyrån.

Bekräftar splittringar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad
Det är kaosartat i längdlandslaget.
Teodor Peterson, herråkarnas representant i landslaget, bekräftar för Aftonbladet att det har funnits splittringar.
– Det finns en grupp som ibland inte känner sig lyssnad på, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter i Expressen övervägar tre damåkare att lämna landslagets träningsgrupp. Calle Halfvarsson har förståelse.

– Det kan jag förstå. Är man inte nöjd med hur upplägget är så förstår jag att man överväger att göra en egen satsning. Speciellt om man känner att man har meriter och kan söka egna sponsorer. Jag hade kunnat tänka likadant om jag inte trivdes i laget, då hade jag kunnat göra en egen satsning och bestämma helt hur jag vill ha det själv, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Vad skulle det betyda för landslaget?

– Skulle landslaget bli av med flera av tjejerna skulle det vara ett stort tapp, det har de egentligen inte råd med. Något måste göras och jag är rätt säker på att de jobbar på för att det ska bli bra. De ringer runt nu och lyssnar med alla åkare så det ska bli så bra som möjligt. Jag är rätt övertygad om att det kommer att lösa sig.

”Inget unikt”

Teodor Peterson, som är representant för herråkarna, bekräftar splittring.

– Det har man ju både läst och hört om. Men det är väl heller inget unikt när man är en grupp individer, då blir det en grupp som ibland inte känner sig lyssnad på. Det är väl det som jag och Evelina (Settlin, damernas representant) har jobbat med, att alla ska trivas i gruppen, säger Peterson till Aftonbladet.

Stina Nilsson: ”Har varit ett turbulent år”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson om kaoset i landslaget: ”Det har varit ett turbulent år”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer