Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagschef Anders Byström berättade om William Poromaas status direkt efter målgång efter femmilen i Holmenkollen. Foto: Viaplay/ Bildbyrån

Beskedet efter oroande bilderna på William Poromaa: Fraktur utesluts

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa föll i näst sista kurvan på femmilen i Holmenkollen.

Nu kommer skadebeskedet efter de oroande bilderna.

”Det rör sig om en kraftig stukning. Den röntgen som genomfördes under måndagen visar att vi kan utesluta en fraktur”, skriver landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.

William Poromaa var tillsammans med Jens Burman med i täten av gårdagens femmil i Holmenkollen – sedan föll den förstnämnde i den näst sista kurvan.

Oroande bilder kablades ut efter målgång och Poromaa fick assistans med att sätta på sig jackan. Vidare undersökningar stod på agendan i dag och nu kommer beskedet kring skadeläget.

”William fick snabbt vård av landslagets fysioterapeut på plats, samt undersöktes av arrangörens läkare. Båda bedömde att det rör sig om en kraftig stukning. Den röntgen som genomfördes under måndagen visar att vi kan utesluta en fraktur i detta läget”, skriver landslagets läkare Rickard Noberius i ett uttalande och fortsätter:

”Han mår under omständigheterna bra och har bättre rörlighet i handen i dag. En handkirurg kommer att undersöka skadan under onsdagen för att säkerställa rätt behandling och rehab – därefter kan vi avgöra om det är aktuellt att tävla redan i världscupen i Falun“.

William Poromaa slutade på en tiondeplats i Holmenkollen. Världscupstävlingarna i Falun avgörs 15–17 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.