Besvikna efter sprintpetningar – nu kämpar de om skiathlonstart

Publicerad

Båda två körde om en plats i sprintlaget i Lahtis och båda fick besvikna se Hanna falk knipa den fjärde platsen.
Och nu står det mellan Evelina Settlin och Ingemarsdotter igen – den här gången handlar det om vem som blir fjärde åkare i lördagens skiathlon.

– Klart man blev besviken. Jag tycker att jag åkt ganska bra i år i sprint och ligger femma i sprintcupen, säger veteranen Ida Ingemarsdotter till SVT Sport.

Ingemarsdotter har hela åtta medaljer från VM och OS men kan om det går illa inte få starta i någonting på VM. Först gäller det skiathlon på lördag där tre namn redan är klara; Ebba Andersson, Charlotte Kalla och junioren Frida Karlsson.

Den sista platsen kommer Evelina Settlin eller Ingemarsdotter få.

– Man får tänka att man ska åka så man blir rätt laddad, i rätt mode. Sedan blir det som det blir, säger Settlin om osäkerheten om lördagen.

– De är väl bara att se vad de väljer, de bestämmer, säger Ingemarsdotter om hur det känns att återigen kämpa om en startplats.

Veteran vs orutinerad

Båda två förtjänar att starta tycker de förstås själva.

– Jag tycker att jag har hållit en bra nivå i vinter och varit stabil, säger Ingemarsdotter.

– Har känt mig i bra form på slutet och så tror jag det är bra för framtiden att köra lopp på VM.

Så det är bättre att satsa på en yngre förmåga helt enkelt?

– Ja, det är väl aldrig fel, skrattar Settlin.

Grip: Jämna åkare

Landslagschefen Rikard Grip som är den som i slutändan kommer att bestämma vem som åker, tycker att de båda åkarna är jämna.

– De har ganska liknande egenskaper. Ida har lite mer erfarenhet och mästerskapsrutin kontra Evelina som gör det här för första gången. Men tittar vi på säsongen som varit så har det varit väldigt jämnt i sprint sedan har Ida lite bättre resultat totalt i distans, säger Grip

Settlin tror att hon kan prestera riktigt bra om hon får chansen.

– Jag tror att jag har en topp-tio plats i mig om allt klaffar, så det skulle vara kul, säger Settlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer