Britta Johansson Norgren är nu nära titeln. Foto: Bildbyrån

Britta Johansson Norgren om cupavslutningen: ”Lite snopet”

Uppdaterad
Publicerad
I och med att två norska lopp i långloppscupen ställs in har Britta Johansson Norgren i princip säkrat cuptiteln.
– Det är lite snopet, säger Johansson Norgren.

I går kom beskedet att de norska långloppen Birkebeinerrennet och Reistadsloppet ställs in på grund av coronaviruset. Det gör att bara tävlingen i finländskia Levi om drygt tre veckor återstår av långloppscupen Ski Classics.

– Det har blivit en väldigt konstig situation. Det är helt rätt att ställa in tävingarna och jag står bakom beslutet, det är ett måste när det går ut sådana rekommendationer, men det är såklart väldigt tråkigt, säger Johansson Norgren, 36, till SVT Sport.

Hon leder cupen med 150 poäng före Kari Vikhagen Gjeitnes inför avslutningen i Levi och behöver bli sämst 19:e om norskan vinner. Johansson Norgren har den här säsongen varit sexa som sämst så även om ledningen inte är kassaskåpssäker håller svenskan i nyckeln och kan kombinationen.

– Nu vet vi inte om säsongen faktiskt är slut eller om det är en tävling kvar om 3,5 veckor. Vi har inte fått något beslut om vad som händer med den.

Johansson Norgren fortsätter att träna på och är vaksam på utvecklingen.

”Känns jättebra att ha vunnit cupen för femte året”

Hur känns det att nästan, nästan ha vunnit cupen?

– Det är klart att det känns jättebra att ha vunnit cupen för femte året. Men jag hade helst velat göra det med en vinst i ”Birken” och en bra avslutning. Eftersom jag ändå leder med 150 poäng har det visat att jag gjort en bra säsong. Det hade varit roligt om vi hade kunnat köra Levi, att man i alla fall hade fått kört och vinna på det sättet. Nu blir det lite snopet att det inte avgörs på hela säsongen ut.

Sedan börjar träningen inför nästa säsong?

– Jag skulle tro det. Vi ska diskutera upplägg men det ser ut som om det blir ett år till.

Så du funderar på att inte köra ett år till också?

– Det är klart att jag gjort, både förra året och det här året har det känts att det skulle vara mina sista år men det växer alltid fram något under säsongen att det finns lite till för att förbättra mig och det är roligt att jag fortfarande hänger med i utvecklingen, vilket jag tycker är kul att se trots att jag inte är 20 längre. Det blir visserligen tuffare och tuffare för varje år och konkurrensen är högre.

ARKIV: Korsgren överlägsen segrare i Vasaloppet – Norgren tvåa (1 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lina Korsgren vann en överlägsen seger i Vasaloppet Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer