Calle eller William – vem blir bäste svenske herre?

Uppdaterad
Publicerad

Om Frida Karlsson och Ebba Andersson nämns som främsta favoriter på damsidan är det desto tunnare bland de svenska herrarna inför Tour de Ski. Sjukdomsförföljde Calle Halfvarsson och årets uppstickare William Poromaa tros göra upp om att bli bäste herre i ett anonymt svenskt lag.

Norrmännen har hoppat av och då försvann hela pallen från sprintcupen förra säsongen och fyra av de sju bästa i distanscupen. Förra året slutade norska åkare trea, fyra, femma och sexa i Tour de Ski. Det öppnar för bättre svenska placeringar i 2021 års upplaga. Förra året var Jens Burman tolva (han är inte med i år) och Calle Halfvarsson 15:e.  

– Jag hoppas kunna vara med och slåss om en placering topp fem, säger Halfvarsson till SVT Sport och lägger till en nödvändig gardering:

Tour de Ski

– Bara kroppen funkar som den ska.

William Poromaa har öppnat säsongen bäst av de svenska herrarna men ligger lägre resultatmålmässigt än Halfvarsson.

– Jag vet vad jag kan och är trygg i det. Jag hoppas verkligen på en topp tio-placering och att det svarar bra, säger debutanten Poromaa.

Svenska herrlaget i Tour de Ski:

William Poromaa, Calle Halfvarsson, Björn Sandström, Marcus Ruus, Oskar Svensson, Johan Häggström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet