Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson står över sprintfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson var en av fyra svenska herrar att ta sig vidare till sprintfinalerna.
Men stjärnan har ont i högerarmen och kommer inte till start, meddelar förbundet.
– Vi har tillsammans med Calle tagit beslutet att dra i handbromsen nu för att han förhoppningsvis ska kunna fortsätta tävla i Tour de Ski, säger landslagsläkaren Jan Wall till SVT Sport.

Efter sprintkvalet meddelade skidförbundet att Calle Halfvarsson står över finalerna på grund av smärta i ena armen.

Landslagsläkaren Jan Wall berättar på telefon för SVT Sport att det handlar om högerarmen.

– Han hade ont efter prologen och det medicinska teamet gjorde en klinisk bedömning att vi drar i handbromsen. Calle tycker också att det beslutet känns bra. Vi vill inte riskera att något förvärras, därför drar vi i bromsen nu, säger han.

Vad är det som har hänt?

– Det är inget fall eller någon specifik händelse utan han hade ont efter prologen helt enkelt. Det är muskulärt.

Hur sannolikt är det att han fortsätter Tour de Ski?

– Vi kommer att göra nya bedömningar löpande. I kväll åker vi till Toblach och där görs en ny bedömning, sedan är det vilodag i morgon och då ska vi klämma, känna och behandla så gott det går. Sedan får vi se var det vägen. Jag ser rätt positivt på att han kan fortsätta, men än så länge är det för tidigt att säga något säkert.

Vad är det för slags behandling han får?

– Töjningar och vi jobbar muskulärt med muskler och nerver för att få ordning på problemet. Mer än så kan jag inte berätta, säger Jan Wall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer