Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson. Foto: TT

Calle Halfvarsson vann sprinten i Bruksvallarna

Uppdaterad
Publicerad

Struligt i både kvartsfinal och semifinal.

Men väl i finalen var Calle Halfvarsson starkast och vann sprinten i premiärhelgen i Bruksvallarna.

– Det slutade lyckligt, säger Halfvarsson.

Edvin Anger, som hade andra bästa tid i morgonens kval, föll och bröt staven direkt i den första semifinalen. I samma lopp var det OS-sprintern Anton Persson som vann precis framför Oskar Svensson, Calle Halfvarsson och Emil Persson.

I den andra semifinalen avancerade den 16-årige sensationen Alvar Myhlback tillsammans med William Poromaa.

Så det var en svårtippad final.

Trots att Calle Halfvarsson fick kämpa sig genom heaten där han gick vidare på tid från både kvartsfinalen och semifinalen så var det 33-åringen som var starkast i finalen.

Med några starka stakningar fick han en lucka till Oskar Svensson i nedförsbacken in till upploppet och den luckan höll han in i mål.

– Det känns bra, det här trodde jag inte efter strulet i både kvart och semi. Men det slutade lyckligt, säger Calle Halfvarsson.

Vad gjorde att du vann?

– Jag kände mig stark och stabil idag. När jag tog mig vidare på en halv stav i semin kände jag att jag kunde gå rätt långt i finalen.

På upploppet kunde även Alvar Myhlback spurta om Anton Persson och ta tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.