Calle Halvarsson tvåa i sprinten efter Johannes Hösflot Kläbo Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson tvåa i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson slutade tvåa i sprinten i Lahtis.

Efter en stark spurt gled han i mål 0,75 efter segraren Johannes Hösflot Kläbo.

– Riktigt roligt att få avsluta nästan på topp, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Efter en offensiv start skaffade sig Calle Halfvarsson en bra position i finalen. Han låg hela tiden med i täten och hade också chans på segern.

Men i den sista utförsbacken gled Johannes Hösflot Kläbo om. Halfvarsson lyckades aldrig utmana norrmannen som drog ifrån på upploppet och gick i mål som ohotad etta.

”Gav extra tändvätska”

För Halfvarsson blev det en andraplats efter en stark spurt på upploppet. Han var 0,75 efter suveräne Kläbo i säsongens sista världscupsprint.

– Riktigt roligt att få kliva upp på pallen igen. Att få avsluta nästan på topp, det är superkul, säger Halfvarsson.

Erik Valnes slutade trea i finalen som förutom Halfvarsson bestod av idel norrmän.

– Det är en tuff nöt att knäcka, när man går mot fem norrmän som alla är superbra. Men det gav lite extra tändvätska att jag var ensam svensk mot alla dem, säger Halfvarsson.

Kläbo hoppas att han ställs mot Halfvarsson även nästa säsong.

– Ja, han har blodad tand nu. Han blir bara bättre och bättre, säger han.

Anger påkörd i semifinal

Edvin Anger åkte ut i semifinal där han blev diskad för att ha tagit skateskär efter ett fall. Övriga svenskar, Oskar Svensson och Emil Danielsson, blev utslagna i kvartsfinal.

– Det börjar med att jag blir påkörd, så dumt gjort. Jag ramlar och ställer mig upp och trampar iväg som att jag har gett upp. Så jag tjänar inget på det, så jag fattar inte att jag blir diskad, säger Anger.

För Anger är karriärens första världscupsäsong över.

– Den är bra. Stabil, jag är uppe i toppen hela tiden. Får inte till fullträffen men jag är bara 20 år. Det är segt när det hela tiden är något som inte stämmer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.