Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Therese Johaugs oväntade reaktion efter frågan: ”Är väldigt frestande” Foto: Bildbyrån och SVT

Carina Bergfeldt pressade Therese Johaug om att göra comeback – svarade med skrik

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug gjorde ett besök i Sverige under onsdagen och var bland annat gäst hos Carina Bergfeldt. Skidlegendaren pressades hårt om sina comebackplaner.

– Det är väldigt frestande att få ställa upp i en femmil i Trondheim, jag lade ju av när distanserna blev längre. Jag la av vid helt fel tidpunkt, säger 35-åriga Johaug som lade av för två år sedan.

VM nästa år avgörs i Trondheim 26 februari till 9 mars och vad som speciellt lockar är att Johaug då kan få chansen att tävla i en femmil i ett mästerskap på hemmaplan. När uthållighetsfenomenet Johaug lade av var 30 kilometer den längsta distansen för damer.

Under onsdagen träffade hon även Ingemar Stenmark i ett sponsormöte på Siggesta gård på Värmdö.

Johaug gjorde comeback i söndags med att vinna det 17 kilometer långa Engadin Skimarathon i Schweiz. Hon var 3,5 minuter före sin gamla rival Justyna Kowalczyk.

Carina Bergfeldt sänds i SVT1 klockan 21.00 på fredagen. Avsnittet släpps på SVT Play klockan 17.00 samma dag.

Fakta Therese Johaug, 35:

4 OS-guld, 1 OS-silver, 1 OS-brons

14 VM-guld, 2 VM-silver, 3 VM-brons

Tre totala titlar i världscupen

82 världscupsegrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.