Charlotte Kalla tillbaka på startlinjen Foto: TT

Kallas väg tillbaka – tävlar i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter en seglivad comeback efter coronasmittan är Charlotte Kalla åter på startlinjen i helgen – när en nationell seniorcup drar igång i Östersund.

Till helgen inleds en nationell seniorcup i Östersund som sedan bär vidare till Torsby, Boden och Gällivare. Tio deltävlingar, fyra tävlingshelger och med på startlinjen finns landslagsåkare som Charlotte Kalla, Jens Burman och Viktor Thorn.

Charlotte Kalla, som är på väg tillbaka efter sin covidsjukdom i november, gjorde sin tävlingscomeback innan jul. Då var hon två minuter och 15 sekunder efter Ebba Andersson och Frida Karlsson i masstarten och kom in som sjua.

Det var inte den Kalla vi är vana att se och när när det svenska laget skulle presenteras inför Tour de Ski 1-10 januari lös hennes namn med sin frånvaro.

Tillbaka i startfältet

I en tidigare intervju sa längdlandslagets tränare Magnus Ingesson att de ville ta det säkra före det osäkra och ge henne utrymme för både återhämtning och träning.

– Vi har bedömt att en tiodagarsperiod med många tävlingar kan göra mer skada än nytta, men man har inte facit på förhand, sa han då.

Siktet är istället inställt på världscupen i Lahtis den 23 januari och helgens tävlingar blir det första utkastet av facit som är Kallas tävlingsform.

ARKIV: Ebba vann i Kallas comeback 19/12 2020

Tävlingsschema i Östersund:

Fredag 8 januari

D21 10 km / H21 15 km Ind. start, klassisk stil

Herrarna startar kl. 9.00 och damerna kl. 11.30

Lördag 9 januari

D21 Sprint / H21 Sprint, klassisk stil

Prolog kl. 9.00 (streamas inte, kan följas via live.skidor.com)

Finalpass kl. 11.15

Söndag 10 januari

D21 10 km / H21 15 km Ind. start, fri stil

Herrarna startar kl. 9.00 och damerna kl. 11.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.